Brilleglas

Brilleglas

Der findes mange forskellige brilleglas. Jo højere Index glasset har, jo tyndere bliver det også. Men jo højere index brillleglasset har, desto højere bliver prisen også. Det skal understreges at det ikke er nødvendigt at vælge et højt index til sit glas, hvis man ligger i den lave ende af styrkeskalaen.

Index 1,5

Et glas med Index 1,5 er det en optiker kalder et standard brilleglas. Oftest er det også det billigste glas i optikerens sortiment. Disse glas er rigtig gode til dig med styrker under +/- 2,00. Har du styrker der er højere end +/- 2,00 vil dette glas blive meget tykt og tungt. Glasset er ikke særligt fleksibelt og egner sig derfor ikke til eksempelvis titanium stel.

Index 1,6

Et glas med Index 1,6 er et tyndere og mere fleksibelt brilleglas. Disse glas er rigtig gode til dig med styrker fra +/- 2,00 til og med +/- 4,00. Dette brilleglas er lavet i et mere fleksibelt materiale, og egner sig derfor til brug i titanium stel og meget fleksible stel. Disse glas kan sagtens anvendes, hvis dine styrker ligger under +/- 2,00, men anvendes mest hvis du har valgt et titanium stel, eller et stel med halv ramme.

Index 1,67

Et glas med Index 1,67 er et tyndt brilleglas. Disse glas er rigtig gode til dig med styrker +/- 4,00 til +/- 6,00. Dette glas er et godt glas til dem med høje styrker. Man vælger typisk dette brilleglas, så brugeren af brillleglasset, for et pænt kosmetisk resultat i form af tynde glas og pænere slibede kanter end de forrige index.

Index 1,74

Et glas med index 1,74 er det tyndeste brilleglas, som din optiker kan lave. Disse glas er rigtig gode til dig med styrker over +/- 6,00. Hvis du har over plus +/- 6,00 i styrke anses det for meget høje styrker. Derfor skal du have et glas med et højt index, for at brillleglasset bliver flot og får en pæn slibning. Hvis du eksempelvis valgte et glas med et lavere index, ville dine brilleglas blive for tykke og du ville blive skuffet over det kosmetiske resultat.

Brilleglas

Læs Også Historien Om Briller Her

Leave a Comment